HUR JAG REDIGERAR MINA BILDER

Hur jag redigerar mina bilder. Det märks väl knappt på vissa bilder att jag ens redigerar dom? Mer än att dom brukar vara i svartvitt? Det kanske är för att man aldrig ser på bloggen hur dom ser ut innan jag redigerat dom?? Men hur jag redigerar mina bilder (snabbt) är väldigt simpelt & är inte alls många "steg". Och jag redigerar då i Adobe Photoshop CS6 men är säker på att dom flesta av dessa verktygen & inställningarna även finns i t.ex Gimp som är gratis vad jag vet. 1. Jag börjar med att leka lite med kurvor för att göra bilden mycket ljusare, gillar ganska ljusa bilder, mycket vitt gör det fint & "fräscht". 2. Jag höjer alltid kontrasten, inte överdrivet mycket på mina "vardagliga" bilder, men en aning. 3. Ändrar sällan exponeringen men brukar höja ljusheten & mättnaden i vissa bilder (förutom dom svartvita för då är det ju ingen mättnad alls). Brukar även höja lyster en liten bit. 4. Om det är närbilder eller bilder då mitt ansikte syns väldigt väl kan jag ibland gå in lite närmare & fixa skönhetsfel såsom redigera bort kanske t.ex finnar eller rödheter. Men det gör jag sällan. Men kan även sudda ut lite ojämna linjer osv. 5. Sedan brukar jag sudda ut bakgrunden lite & ge lite mer skärpa till det jag vill ska synas lite extra som t.ex ögonen eller vad man nu vill höja skärpan på.
det är det brukar göra på varje bild, det skiljer sig såklart lite från & till men såhär gör jag när jag måste redigera en bild lite snabbt, annars är det superkul att sitta & leka i photoshop/gimp och lära sig lite nytt på egen hand, hitta sina egna knep liksom.
(detta var inte jättebra exempel då jag redigerade dessa mitt i natten då jag halvsov, endast för detta inlägget men ni fattar principen)

Gillar

Kommentarer

Netti,
Vad fina bilderna blev 😊
starby.devote.se
linah,
de e sjukt snyggt:D!
nouw.com/linahs
Anna,
Väldigt fina bilder, både före och efter 😊
annaterneborg.blogg.se