CHOKLADPRALINER - RECEPT

Vitchoklad- och limepralin/ Choklad- och jordgubbspralin/ Choklad- och nötpralin.
(ca 10 praliner av varje sort)
Ingredienser. vitchoklad- och limepralin: 100 gram - vit choklad 2 msk - vispgrädde 25 gram - smör 1/2 - lime, rivet skal. 1 tsk - pressad lime Att rulla i: 1 1/2 dl kokosflingor
Ingredienser. Choklad- och jordgubbspralin: 100 gram - mörk choklad (70%) 2 msk - vispgrädde 25 gram - smör 1 msk - passerade eller mixade jordgubbar Att rulla i:
1 dl - river mörk choklad 2 msk - jordgubbsströssel
Ingredienser, Choklad- och nötpralin: 100 gram - mjölkchoklad 2 msk - vispgrädde 50 gram - guldnougat Att rulla i: 1 1/2 dl - hackade pistaschnötter & hasselnötter

TILLAGNING:

1. Smält chokladen försiktigt tillsammans med grädde och smör i mikrovågsugn eller över vattenbad.

2. Smaksätt med respektive smaksättning. Blanda väl och ställ kallt att stelna ca 45 min.

3. Ta ut kulor med en liten sked eller ett kuljärn. Rulla dem i kokos, riven choklad- och jordgubbsströssel eller hackade nötter.

hoppas ni tycker om receptet om ni ska testa på det! Jag blev supernöjd med resultatet som även blev julklapp till mormor & farmor (schyy) men jaja, hoppas dom blir glada :)
Ni ser dom där glasburkarna jag fyllt med pralinerna, jag gjorde tre gånger satsen för att få så många
(blev även några över). Så om ni vill göra så många som jag gjorde föredrar jag att göra gånger 3 :)
(min personliga favorit var nog nötpralinen, fast alla var goda)

kram

Gillar

Kommentarer